Doping

Disskuterade med en kompis för en tid sedan vad som gäller lagmässigt runt doping. Om det endast är olagligt att sälja, eller även inneha och förtära
Enligt detta:

Lagen: 1992 förbjöds i Sverige hantering, tillverkning, försäljning och innehav av anabola steroider, testosteron (med olika derivat), tillväxthormon och kemiska substanser som påverkar dessa ämnen. Från april 1999 är det också förbjudet att konsumera dessa medel. Straffet för brott mot dopningslagen är vid ringa brott från böter till sex månaders fängelse. Vid allvarligare brott utdöms oftast fängelse, straffet för grovt brott (ex yrkesmässig handel, tillverkning) är lägst sex månader och högst fyra års fängelse.

För att hindra handel med andra ej klassade läkemedel som används i missbruks- och dopingsyfte har förbud införts mot innehav av läkemedel när syftet uppenbart är att sälja dem. Straffet för denna förstadiehandel är från böter upp till två års fängelse. 
se här:

Så är det olagligt i alla dess former, vilket jag tycker är mycket bra. Med de risker de innebär och den skada man utsätter kroppen för, är det bra att staten inte tillåter det.
Man kan dock se en viss tolerans i samhället, speciellt på gym och andra platser där risken är stor att dopade människor vistas.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0